به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری حوزه از سیو دومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر، نمایش فیلمهای سینمای ایران با اکران فیلم سینمایی »شیار 143» ساخته نرگس آبیار که با استقبال فوقالعاده و کمنظیر اهالی رسانه و منتقدان همراه شد یکی از اتفاقات مهم جشنواره در پنجمین روز از اکران فیلمها بود.
فیلم سینمایی «شیار143» که نگاهی به وقایع 8سال دفاع مقدس و داستان زندگی یک مادر شهید که در انتظار فرزند مفقودالاثر خود سالهای عمرش را سپری میکند، توانست نظر منتقدان و اهالی رسانه را به خود جلب کند و صحنههایی خارقالعاده را بر پرده سینمای ایران بیافریند.
در این فیلم که روایتی گرم و گیرا از تفحص اجساد شهدا و سالهای سخت و انتظار تکاندهنده مادر یک شهید را با نمایشی جدی و موثر و ساختاری منسجم و مستحکم به مخاطب ارائه میدهد، شاهد خلق یکی از ماندگارترین آثار حوزه سینمای دفاع مقدس در طول تاریخ سینمای پس از انقلاب هستیم. فیلمی که تلاش میکند تصویری روشن، تأملبرانگیز و تکاندهنده از مصائبی باشد که مادران شهدا و خانواده این بزرگان عرصه جهاد شهادت، طی سالهای سال با آن مواجهاند و میتوان برای آن صحنههای ماندگار و فوقالعاده دراماتیک در سینما خلق کرد و این همان چیزی است که طی سالهای اخیر سینماگران ما از آن غافل بوده و سینمای ما نیز از این جهت ضربات جبرانناپذیری خورده است و ارزش و اهمیت مضاعف فیلمی همچون «شیار143» از این بُعد نمایانتر میشود.
نمایش فیلم «شیار143» در سالن اهالی رسانه موقعیت کمنظیری را آفرید، آنچنانکه ابراز احساسات و اشک حضار را به همراه تشویقهای طولانی آنها به همراه داشت.
یکی از وقایع پس از نمایش فیلم ابراز احساسات ابراهیم حاتمیکیا کارگردان با سابقه سینمای دفاع مقدس که کارنامهاش سرشار از فیلمهای ارزشمند این حوزه است بود که با اهدای فیلم «چ» به فیلم و سازندگان «شیار143» در این باره گفت: «این یک هشدار بزرگ برای سینمای ایران است که چرا و چگونه این فیلم نمیتواند به ... بخش مسابقه ... جشنواره راه پیدا کند.
این یک تراژدی برای سینمای ایران است فیلمی با این قدرت نمیتواند از همان ابتدا به جشنواره راه پیدا کند. من نمیدانم هیات انتخاب چگونه این فیلم را دیدهاند و چه سلیقهای بر این جشنواره حاکم است که این فیلم را نمیبینند و حتما باید لابی شود تا این فیلم به جشنواره راه پیدا کند. حقیقت این است که هیات انتخاب باید برای آمدن این فیلم به جشنواره التماس میکردند.»
فیلم «شیار143» را میتوان یکی از نمونههای ارزشمند هنر هفتم ایران در حوزه دفاع مقدس و بویژه واقعیتهای پشت صحنه جنگ دانست که گویا و جویای رشادتها، مصائب و بزرگیهاییست که خانواده شهدا و بویژه مادران شهیدان مفقودالاثر از خود نشان دادند. بی تردید «شیار143» یکی از معدود ستارههای درخشان و نقاط طلائی جشنواره سیو دوم فیلم فجر است.
نظر شما